IsLaM iTu MuDah NaMun BukAn BaGi yANg mEmuDaHkaNya MaLah IsLaM ItU PeLenGkaP nAmuN BUkAn MiLik YaNg TiDak MenGaMaLkanNyA



Tuesday, January 10, 2012

kisah kawan ku


ALANG =-
dia ex-rum8 saye.. byk benda dah buat ngan dia.. hah?? hahaha..

              paling tak leh lupe, ada wat perjanjian untuk jadi rajin.. siap taip and print out lagi.. pastu cap jari guna lipstik alang..haha.. senget la.. sape langgar salah satu dari perjanjian tu kena denda rm1.. berape hari penuh dah tabung tu haha.. last2 batalkan perjanjian tu.. duit tu wat belanja kat maidin.. ntah pape la kalau fikir balik.. nk gelak2 je rase..

            kiteorang tak rapat pon, tak silap jadi rapat sebab k.sofi datang usm.. terpaksa jadi rapat sebab, takkan nak dengan k.sofi je? malu la.. dah la tak kenal.. sape k.sofi?? t ada slot dia pulak..haha.. saye tak mau balik bilik pon time k.sofi ada kat bilik mase tu.. malu kot.. saye stay bilik kawan.. alang tipon suruh turun bilik tido kat katil alang, alang tido kat bilik kawan dia.. ok fine.. tapi tibe2 bangun tido, alang kat sebelah dah..haha.. k. sofi tu dah beriye tido paling tepi katil..tapi tak de sape nak tido ngan dia..haha.. 

            saye sayang alang! rindu alang la.. lame dah x jumpe.. tq sebab datang tiap event farah.. tapi sory sebab mase balik kedah tu, farah tak hantar alang.. dah ada laki kan.. hahaha
seronok time balik ber 4 mase farah nak tunang raye cine tahun lepas.. pergi cameron then main ice skating.. ambik gambar tak ingat dunia.. kalau boring2 tengok gambar kite hang out sesame dulu..

          mase kat asrama dulu, tiap malam kua makan cari kedai sedap.. haha.. kedai alang suggest jarang menjadi! nape ye? dia kate sebab kiteorang! time dia makan selalu sedap.. ye je alang..

          time dia tak de mud kat bilik, saye diam je la.. hehe.. kadang tu saye kemas bilik.. kadang alang pulak.. tahap tolong kemas katil sekali.. tapi nak cakap memang kami budak sepah la.. hehehe.. 

           farah memang tak leh lupe benda nih.. alang letak biji lada kat mata sebab nak dapat cuti dari klinik..nak tipu doktor la gamaknye.. nak cakap sakit mata.. sat lagi, mata dia pedih, langsung menyesal.. punca tak siap thesis! hahahaha... gelak guling-guling.. penah gak dia ponteng nak siapkan thesis, tapi dia tak wat pon.. dia tidooooo... alang oh alang.. inilah rum8 ku yang sepesen dengan saye jugak.. tapi memang banyak benda la yang boleh gelak tahap pecah perut..

           miss u alang.. bila alang nak kawen? farah nak datang dengan suami ni.. uhuk2.. 
alang suke wat bunyi pelik2.. auummmm... auukkkkkk.. haha.. keep in touch ok.. skg pon alang dah keja.. bile la nak belanja farah ni.. tunggu dengan penuh harapan dan berbunga2.. harap dapat la..haha


AININ =-
          sebenarnye dia bukan kawan saye.. dia kawan ex rum8 saye mase 1st year.. haha.. camne leh rapat pon tataw.. sekarang masing-masing busy and ada komitmen.. so jarang sangat nak jumpe.. ape kabar ye ainin skg? acece.. haha.. so, saye nih kirenye kenal ainin dari 1st year la.. dia ada masalah rum8 same ngan saye.. besa la budak2 baru masuk asrama, hihi.. kelakar budak2 kecik dulu.. walau skg pon ada je masalah ngan housemate.. tapi ok dah.. bak kate kak sofi, kate kunci kita kat sini bincang haha.. siape kak sofi? ye akan dikupas nanti.. hehe..

          niway, ainin ni dia suke goyang2 time bercerita, menunjukkan dia terlalu memberi komitmen ketika bercakap, denagn tangan2 sekali.. body language la tu..lagi satu dia suka cakap kambing! dia jugak bercita-cita nk jadi ahli falsafah atau sasterawan tapi tak kesampaian.. tapi saye taw dia nak jadi model or pramugari sebenarnye.. tol tak ainin?  haha

          kiteorang banyak spend mase sesame sejak 1st year lagi.. tak taw bile rapatnye.. mungkin sebab study same.. time nak exam, time tu lagi suka sukan.. akibatnye saye fail selanjar 1..haha.. ainin lulus!.. selanjar 2 baru lulus..haha.. sekarang kiteorang dah 4th year.. senior dah.. hehe.. dulu mase 1st year memang hempas pulas nak exam.. huhu.. 2nd and 3rd year kurang sikit study... time nak pro 2 pulak, time tu la giat memasak pulak.. asyik keluar je, pergi jeram lagi.. konon release tension, haha.. memang banyak dugaan nak exam.. time kiteorang nak exam ALANG sibuk wat thesis.. ye ke? kot!.. kiteorang masak tahap dapat notis kat pintu lagi.. siapakah gerangan? haha

           tq gak ainin sebab awak antara yang tak miss event saye jugak.. seronok hari2 saye ngan awak..acece.. haha.. rindu awak!




K.SOFI =-
          kak copi..kak copi.. haha..dia mula2 tunang abg saye yang nak menumpang di bilik saye sebab ada interview master medstat..  tetibe bile dia dapat kat usm jadi kawan baik pulak.. sebab dia saye ngan alang jadi rapat.. tetibe ainin pon jadi geng sekali..haha

         dia adalah sewa kat rumah onar.. tapi macam-macam hal kat umah sewa tu.. ala2 warden si tuan rumah tu.. las2 bilik saye la dia berteduh..hehe.. tapi kiteorang selalu gunakan khidmat dia dan kereta kenarinye..ala2 si drebar.. kiteorang sume sekali.. sebantal, setoileteries,sekatil and semua se.... haha

          dia dah kawen ngan abang saye.. dah mengandung pon.. tunggu beby!

p/s- bile nak wat reunion nih? huahua...



         







2 comments:

alang said...

pakai gincu sikat rambut sambil asah pisau.haha!

pena said...

sambil senyum sinis pada roomate.. huaaaa